-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:9845 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

به طور نا خواسته ميوه اي در دستم نجس شد. البته آن را آب كشيدم . حالا خيالم نسبت به پاك شدن آن ناراحت است . تكليف من چيست ؟

برادر گرامي ! از هم اكنون خيالتان نسبت به پاك بودن موردي كه مطرح كرده ايد, راحت باشد. شمابيان كرده ايد مويهء نجس را آب كشيده ايد, حالا يا زياد يا كم , نيازي به كنجكاوري ندارد و ديگر جايي براي نگراني باقي نمي ماند.

شك زياد در مورد پاكي يا نجسي اشيا در زندگي , حالت بسيار خطرناكِ وسواسي را ايجاد خواهد كرد. اگرشخصي خداي ناكرده به اين مرحله برسد, از زندگيِ راحت و آسوده فاصله گرفته , وضع بسيار دشواري را براي خودو اطرافيانش فراهم مي كند. البته مواردي را كه رساله هاي عمليه به صورت كلّي مطرح مي كنند, شامل مصاديق زيادي مي شود, مثلاً رساله مي گويد تا يقين پيدا نكردي , نمي تواني حكم نجس بودن را بار كني .

اگر موردي را كه نجس بود و عين نجاست روي آن باقي نبود, زير آب شير و يا حوض گرفتيد, به مجرد ملاقات باآب پاك مي شود. حال اگر من بخواهم شك كنم كه نكند چيزي را كه زير شير آب گرفتم , پاك نشده باشد, اين وسوسهء شيطان است كه خيال شما را در هم مي ريزد.

احكام و مسائل رساله هاي عمليه به صورت قانون كلّي بيان مي شود كه با توجه به همخواني مصداق ها نسبت به يكديگر از حكم كلّي مربوطه استفاده مي شوند.

در هر حال مورد شما شك در شك است كه به هيچ عنوان جايگاه مثبتي ندارد. خيالتان از جهت پاك بودن ميوه ها راحت و آسوده باشد. در نتيجه هيچ تكليفي نسبت به مسئله اي كه درگير آن هستيد, نداريد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.